Rebecca de Vries is advocaat en mediator. Zij begon haar loopbaan als gerechtssecretaris in familiezaken bij de rechterlijke macht. Inmiddels is Rebecca meer dan dertien jaar werkzaam in de advocatuur en lid van de vFAS, MfN en de Stichting Nalatenschapsmediation. Rebecca is lid geweest van het College van Afgevaardigden van de Nederlandse Orde van Advocaten en de Adviescommissie Familie en Jeugdrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Rebecca is gespecialiseerd in het personen- en familierecht en erfrecht. Zij is voorzitter van deze sectie bij Van Veen Advocaten en vertrouwenspersoon binnen het kantoor. Haar cliënten bijstaan in moeilijke tijden, dat is wat Rebecca dagelijks doet. In haar praktijk houdt zij zich voornamelijk bezig met echtscheidingen, verbreking van samenlevingen, familiaire geschillen, zoals alimentatie, omgang en gezag, of erfrechtelijke kwesties. Ook adviseert Rebecca over het opstellen van huwelijksvoorwaarden of een testament. Rebecca staat zowel particulieren als ondernemers bij.

In mediation begeleidt Rebecca u samen om in onderling overleg afspraken te maken over de beëindiging van een relatie of huwelijk of afwikkeling van een nalatenschap. Mediation kan alleen plaatsvinden als alle betrokkenen hiervoor openstaan. Mocht mediation geen oplossing bieden, kan Rebecca u eenzijdig als advocaat bijstaan en zo nodig een procedure bij de rechtbank starten.

Rebecca hanteert een doortastende en heldere aanpak. 'What you see is what you get'. Ze zal u niet naar de mond praten, maar heeft wel een antenne voor de sociale aspecten en zal ook ruimte bieden voor emoties. Als mediator kan ze een gesprek echt leiden en ingrijpen wanneer nodig. Rebecca wordt omschreven als zeer professioneel en deskundig.

Specialisatie-
verenigingen

Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)
Mediatorsfederatie Nederland (MfN voorheen MNI)
Stichting Nalatenschapsmediation
 

Interesses

 

Voorheen fanatiek paardrijden, nu voornamelijk tennissen
Skiën en snowboarden