Hendrik is sinds 1997 advocaat. In zijn praktijk richt hij zich voornamelijk op het arbeidsrecht en ondernemingsrecht, waarbij de nadruk ligt op de strategische aspecten van deze rechtsgebieden. Hij begeleidt onder andere reorganisatieprocessen en beoordeelt contracten. Hendrik heeft niet alleen oog voor de juridische aspecten, maar ook voor de commerciële en menselijke aspecten die spelen binnen een organisatie. Om die reden is hij de sparringpartner van veel ondernemers.

Tot de vaste cliëntenkring van Hendrik behoren middelgrote tot grote ondernemingen en (non-profit) instellingen, waaronder de onderwijssector.

Naast het zijn van advocaat, is Hendrik ook lid van het Dagelijks Bestuur van Van Veen Advocaten. Hij houdt zich als managing partner onder andere bezig met het kantoorbeleid en de positionering. Daarnaast fungeert hij regelmatig als woordvoerder van het kantoor.

Hendrik is de vaste huisadvocaat van veel ondernemingen en instellingen. Zijn cliënten waarderen hem om zijn directe en toegankelijke benadering. Hij streeft ook altijd naar een duurzame relatie met hen. Daarbij is het menselijke aspect voor hem van belang. Hendrik kan zich enorm goed verplaatsen in zowel de cliënt als in de wederpartij. Hierdoor kan hij de situatie vaak juist inschatten en aan de hand hiervan een succesvolle strategie uitstippelen. Met zijn voorkomen, rustige uitstraling en durf kan Hendrik de zaken vervolgens op een ijzersterke manier aan het voetlicht brengen.

Nevenactiviteit: Managing partner in het Dagelijks Bestuur van Van Veen Advocaten
 
Interesses: Natuur- en portretfotografie
Een balletje slaan op de tennisbaan